Over ons - Chiropractie Oosterschelde
522
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-522,bridge-core-2.8.9,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-27.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Over ons

De chiropractor en behandelmethoden

De chiropractor

Mijn naam is Nigel Simmonds, afkomstig uit Engeland, woon en werk in Nederland. Chiropractie is mijn tweede carrière na 20 jaar werken als elektrotechnisch ingenieur bij een hoogspanningsnetwerk bedrijf in Engeland. In 2001 kreeg ik ineens stevige pijn in de onderrug en kwam ik dus in aanraking met chiropractie. De chiropractor behandelde me voor de klacht en ik was zo onder de indruk van de simpele en effectieve behandelmethoden dat ik in 2004 besloot chiropractor te worden. Na een 5 jarige voltijds chiropractie opleiding in Engeland, ben ik in 2010 met lof afgestudeerd aan de Anglo European College of Chiropractic (AECC). In oktober 2010 kwam ik naar Nederland en na intensieve taalcursussen begon ik januari 2011 als chiropractor te werken.  Na het werken bij 2 bestaande praktijken, besloot ik na 3,5 jaar eigen praktijk op te starten hier in Nederland, en ik wil u graag dus Chiropractie Oosterschelde voorstellen.

 

Eind 2019 heb ik de praktijk gesloten met het doel om terug te keren naar Engeland om daar het chiropractische beroep verder uit te voeren. Wegens de corona gerelateerde crisis is het beloop echter helemaal omgedraaid en ik bleef in Nederland. Na een periode van overdenking heb ik de stap genomen om de praktijk te herstarten en in Nederland te blijven.

Behandelmethoden

Chiropractie is een natuurlijke wijze van behandelen zonder medicijn. Het bestaat meestal uit ,,manipulaties’’ maar ook aanvullende methoden om spieren los te maken. U heeft hiervoor geen verwijsbrief nodig van uw arts.

Mijn doel als chiropractor is dusdanig de beweeglijkheid te herstellen aan het lijf en daardoor de kans geven om het lichaam zich te laten genezen.  Vaak hebben gemene problemen bijvoorbeeld pijn in de onderrug of hoofdpijn, een oorzaak die minstens deels is toe te schrijven aan gewrichten of wervels die niet voldoende bewegen. Ik gebruik een bekende effectieve en veilige behandeltechniek die Gonstead heet om vooral wervels los te maken. Dit houdt in een snelle en korte druk op een wervel welke typisch loskomt met bijgaande en bekende kraak.

 

De vraag ‘hoeveel behandelingen heb ik nodig?’ is beantwoord op de pagina ‘Veel Gestelde Vragen‘.

Het laatste nieuws

Beroepsorganisaties

Chiropractoren vallen buiten de wet BIG wat bijvoorbeeld voor een arts of een fysiotherapeut geldt.  Daarom ben ik aangesloten bij een toeziende stichting, de SCN, en een beroepsorganisatie, de NCA.  Samen, zorgen deze instanties voor eisen die verzekeren dat een behandeling van een geregistreerde chiropractor op hetzelfde kwaliteitsniveau staat als een behandelaar die binnen de wet BIG valt.

logo-nederlandse-chiropractoren-associatie

logo-oosterschelde-stichting-chiropractie-nederland

Patiënten Organisatie

Er is verder een organisatie die de belangen van chiropractishe patiënten behartigt, wat voor u wellicht ook interessant is.

Belangenvereniging Patiënten Chiropractie

AGB Codes

Een Algemeen GegevensBeheer-code (kort: AGB-code) is een landelijke code waarmee de zorgaanbieder kan worden herkend door de verzekeringsmaatschappijen. Elke praktijk en zorgaanbieder krijgt een unieke code die geregistreerd is in een landelijke database.

 

U kunt meer informatie terugvinden op www.agbcode.nl.

AGB code

Chiropractor: 90043176  *

 

Praktijk: 90070323

* Een Algemeen GegevensBeheer-code (kort: AGB-code) is een landelijke code waarmee de zorgaanbieder kan worden herkend. Met deze unieke code staan zorgaanbieders geregistreerd in een landelijke database. Dit systeem wordt beheerd door Vektis.

Bekijk onze actuele openingstijden.