Behandeling - Chiropractie Oosterschelde
728
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-728,bridge-core-2.8.9,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-27.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Behandeling

Alles over onze behandeling

Chiropractie

Chiropractie is een natuurlijke wijze van behandelen zonder medicijn. Mijn doel als chiropractor is de beweeglijkheid te herstellen aan het lijf en daardoor het lichaam de kans geven om zich te laten genezen.  Gemene problemen, bijvoorbeeld pijn in de onderrug of hoofdpijn, hebben vaak een oorzaak die minstens deels is toe te schrijven aan wervels of gewrichten die niet voldoende bewegen.  Chiropractie is echter veel meer dan het ‘kraken’ en richt zich op uw gezondheid en op u als een geheel mens.

Chiropractoren zijn vaak als ‘krakers’ bekend op verwijzing naar het geluid dat vrijkomt wanneer wervels ‘gekraakt’ worden maar dit is een verkeerde opvatting.  Het beoefenen van chiropractie heeft niks te maken met ‘breken’ of schade wat het idee van ‘kraken’ er aan denken doet.  Alle gekwalificeerde chiropractoren zijn hoog opgeleid en gebruiken behandeltechnieken die veilig zijn. Ik gebruik een bekende behandeltechniek die ‘Gonstead’ heet (naar de Amerikaanse chiropractor die de techniek heeft ontdekt) waarbij een kort duwtje (impuls) nauwkeurig toegepast wordt aan een wervel. Verder maak ik ook gebruik van aanvullende methoden om spieren los te maken.

 

Eerste behandeling

Het intakegesprek begint met het afnemen van een anamnese (medische geschiedenis) gevolgd met een doelgericht onderzoek om de klacht(en) goed in beeld te krijgen. Een behandelplan wordt dan afgesproken en u ontvangt daarnaast de eerste behandeling.  Deze sessie duurt ongeveer 50-60 minuten afhankelijk van uw klacht(en).

 

Vervolg behandeling

Een behandeling moet je eigenlijk aanzien als een traject van uw huidige klachten tot een gezonder en beter leven en daarom hebt u een reeks behandeling nodig voor u van uw klachten afkomt.  Bij een vervolg behandeling wordt uw vooruitgang even gecontroleerd en u wordt nog verder behandeld volgens het eerder opgestelde behandelplan.  Deze sessie duurt 20-30 minuten. De vraag ‘hoeveel behandelingen heb ik nodig?’ wordt beantwoord op de pagina Veel Gestelde Vragen.

Bekijk onze actuele openingstijden.